En-nu-lekker-slapen

En nu lekker slapen

Onze adviesleeftijd 2 jaar t/m 3 jaar
Ontwikkelingsgebied
Onze beoordeling ★★★
Taal Nederlands
Uitgever Kimio / Mercis Publishing bv
ISBN 9789056477059
Auteur Eveline den Heijer
Illustrator Eveline den Heijer
Thema's: Dieren  Dit ben ik 

Bekijk geanimeerd prentenboek


Download Instructie

Omschrijving

Inhoud
Dit boekje helpt peuters na een dag vol spelen en ravotten rustig in slaap te vallen. Als alle dieren naar bed zijn gebracht, gaat ook het kindje lekker slapen: Sst... niet wakker maken, hoor!

Het woordweb
poesje konijntje slapen moe slokje water wakker stippelhondje vogel wiegeliedje baby schaapje muizensnuitje roze varken kindje open dicht

Voor het kijken
Laat de peuters het DVD-hoesje zien. Waar zou het verhaal over kunnen gaan? Wijs Poesje aan. Waar is Poesje? Poesje ligt in bed. Wat doe je in bed? Slapen!

Tijdens het kijken
De vragen binnen de animatie zijn vragen van niveau 2. De vragen herhalen wat de tekst zelf aanbiedt. Deze vragen worden tijdens de animatie gesteld en richten zich met name op het begrijpen van het verhaal. Observeer welke peuters niet of nauwelijks op de vragen reageren. Sommige peuters zijnstil, maar weten precies waar het verhaal over gaat.

Na het kijken
Bekijk de animatie ook op www.wepboek.nl Zet de animatie stil bij de woorden uit het woordweb die u met de peuter gaat oefenen. Wijs bijvoorbeeld het glas met water aan en vraag hoe het heet. Ook kunt u een woord benoemen waarna de peuter het woord uitspreekt. Weet de peuter de namen van alle dieren?

Verteltafel
Richt een tafel in met voorwerpen uit het woordweb. Er kunnen verschillende spelletjes met de voorwerpen worden gespeeld zoals een slokje water drinken uit een glas met water. Een pop met ogen die open en dicht kunnen, is het kindje. Ssst … het kindje gaat liggen in een poppenbed en de oogjes gaan … dicht. Zet pop overeind. De oogjes gaan open. Wie slaapt er ook in bed? Leest mama of papa een verhaaltje voor? Wie kan de pedagogisch medewerker een verhaaltje ‘voorlezen’?

Beoordelingen door professionals

Login om deze te bekijken! Geen Digidreumes account? Neem dan Contact met ons op.

Discussieer mee op ons forum

Login om deze te bekijken! Geen Digidreumes account? Neem dan Contact met ons op.
© 2012 Het Kinderopvangfonds • Powered by Medid