WePboek en de bibliotheken

wepboek3

De vraag naar WePboeken blijft aanhouden. Niet alleen vanuit de kinderopvang, maar ook vanuit ouders, grootouders en de bibliotheken die de 20 geanimeerde prentenboeken in hun aanbod hebben opgenomen.

 

WePboek werkt samen met bibliotheken binnen het project BoekStart. Geanimeerde prentenboeken en WePboeken zijn onderdeel van BoekStart. BoekStart is een door het Ministerie van OC&W gefinancierd initiatief gericht op de samenwerking tussen kinderopvang en bibliotheken met als doel leesbevordering en het wegwerken van taalachterstanden bij jonge kinderen én het bevorderen van leesplezier. Hierbij zijn nu 300 kinderopvangorganisaties aangesloten bij 48 bibliotheken. Dit aantal breidt zich gestaag uit.

 

Via Boekstart worden Pedagogisch Medewerkers van de deelnemende kinderopvangorganisaties getraind op het gebied van interactief voorlezen (baby’s, dreumesen en peuters) en worden voorleescoördinatoren getraind.

 

Een aantal bibliotheken heeft een digi-hoek ingericht met onder meer de WePboeken. Sommige bibliotheken organiseren een inloop-uur waarbij vragen gesteld kunnen worden.

 

Bij de WePboeken kunt u ook de “gewone” prentenboeken lenen. Onderzoek de mogelijkheden voor uw peuters in de bibliotheek.

© 2012 Het Kinderopvangfonds • Powered by Medid